Oсновна школа

Митрополит Михаило - СОКОБАЊА

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
www.osmitmih.edu.rs

Обавештење о престанку наставе

 

Поштовани ученици, од сутра 16.03.2020. године, нема наставе у школи. О даљим информацијама бићете обавештени на сајту и путем наше фејсбук странице.

Поздрав.

Руководство школе.

 

Важно!!! Информације о корона вирусу

 

Шта до сада знамо о ковид-19 – Корона вирусу:

$1  Вирус је физички велики и тежак и зато не лебди него пада

$1  На рукама се задржава 5 до 10 минута, на одећи, тканинама, пар сати а на металу (браве, ограде и слично) и до 12 сати

$1  Неотпоран је на температуре веће од 23 степена у спољашној средини, зато руке треба прати топлом водом, излагати се сунцу, прати гардеробу и луфтирати се на сунцу

$1  5-10 минута, колико се вирус задржава на рукама је дуг период јер за то време може да се једе, дира нос, очи,уста... зато је потребно руке често прати топлом водом

$1  Избегавати гужве и боравак у малим затвореним просторијама са доста људи

$1  Прво се насељава у носу и грлу (гребуцка и дражи), не изазива секрецију из носа, изазива кашаљ (суво, надражајно без секрета), нема температуре - Док је ту пити топле напитке, топлу воду, не користити хладно и лед, испирати грло да би се спречило да сиђе ка плућима – ово траје 2-4 дана

$1  После 5-6 дана вирус може сићи на плућа, тада се јавља повишена температура, сув кашаљ и плитак дах (тешко дисање) – дакле важно је покушати да вирус не стигне до плућа

$1  Безбедна раздаљина од зараженог је већа од 1 метра

$1  Зато што је велики не пролази лако кроз заштитне маске

 

Активности у целодневном боравку

 

У оквиру целодневног боравка ученици издвојеног одељења у Мужинцу су имали предавање, обуку и практичан рад у вези правилне садње биља из семена. 

Углавном се садило лековито биље (хибискус, невен, босиљак и ладолеж).

Велико хвала предузећу за прераду лековитог биља "Адонис" који је обезбедио материјал за садњу.

Извештај и фото: Миљана Миленковић, Весна Лалић и Младен Антић

 

26   27

28   29

 

 

Дан борбе против вршњачког насиља

 
У нашој школи Дан борбе против вршњачког насиља обележен је кроз различите активности: Чланови УП и Вршњачког тима за борбу против насиља успешно су реализовали тематске радионице у својим одељењима.
Заједно са руководством школе и ПП службом, били су у посети одељењу деце са додатном подршком, које је за њих извело представу „Кућо, кућо“.
Децу основне школе угостили су ученици средње школе „Бранислав Нушић“ у школској кухињи.
Активности су реализоване на задовољство свих учесника, о чему сведоче фотографије.
Ове школске године, наша основна школа ради у ванредним условима због реновирања једног објекта.Одељење деце са додатном подршком налази се у окружењу средње школе, а свакодневни однос ученика и професора према њима, можемо издвојити као пример добре праксе – веома су брижни, топли у начину опхођења, спремни да помогну у преношењу ученика који се отежано крећу...).
Постоје и посебне прилике дружења, учења и дегустације производа у школској кухињи.
Овакви примери охрабрују и доказују да ДОБРО У ЉУДИМА постоји, само га треба неговати.
 
Извештај и фото: Милена Мијалковић
 
18   19
 
20   21
 
22   23
 
24   25
 
 
 

САРАДЊА СА РОДИТЕЉИМА

 

У овој школској години унапредили смо сарадњу са родитељима.Позитиван импулс добили смо кроз сарадњу са лекарима Института за јавно здравље из Ниша, а након тога активности реализујемо сопственим снагама.

Велики број чланова Савета родитеља показао је спремност да се одазове редовним и ванредним састанцима, спремни су да активно учествују, пренесу информације и да укључе друге родитеље одељења које представљају.Успоставили смо комуникацију електронским путем, размењујемо идеје, предлоге, литературу...а данас, 5.марта 2020. имали смо родитељски састанак 6/1 и 6/2 одељења, где су носиоци активности били родитељи – чланови Савета родитеља.

Направили смо јасну структуру. Приложени постер говори о томе који су задаци стављени пред нас одрасле.Када је у питању превенција болести зависности, јасно је да морамо истовремено деловати на више поља.Морамо се бавити проблемом ДОСТУПНОСТИ и тражити начине деловања на том плану, али истивремено, морамо радити и на РАЗВИЈАЊУ ОТПОРНОСТИ ДЕЦЕ на негативне утицаје у најширем смислу.

КВАЛИТЕТНИ МЕЂУЉУДСКИ ОДНОСИ – међусобно уважавање, квалитетна комуникација, јесу превенција и велики ресурс у решавању свих проблема.Природно је да имамо различито мишљење, ставове о многим стварима, али је неопходна спремност да чујемо и разумемо једни друге.Родитељски састанци које смо имали дају наду! Радили смо у веома пријатној атмосфери.Верујемо да ће наше међусобно поверење и квалитетна сарадња позитивно деловати на развијање квалитетнијих односа са децом.

Решили смо да НЕ ОДУСТАЈЕМО од наше деце!!!

16   14

15    17

 

Практично учење

 

Уз смех и забаву на свежем ваздуху, ученици седмог разреда у Мужинцу утврдили услове за настанак и одржавање равнотеже, као и принципе рада полуге.

Извештај и фото: Оливера Денић

10   11

12    13

 

Пројектни тим ОШ "Митрополит Михаило" на међународном семинару "OUTDOOR LEARNING"

 

Пројектни тим ОШ "Митрополит Михаило" на међународном семинару "OUTDOOR LEARNING", Santa Cruz de Tenerife, по ERASMUS+ пројекту.

Фото: Јелена Крстић, Јасмина Пејовић

 

8

9

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>

Page 3 of 6
Банер

ИКС ОКС


Бројач посета сајту

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас74
mod_vvisit_counterЈуче146
mod_vvisit_counterОве недеље74
mod_vvisit_counterПрошле недеље1034
mod_vvisit_counterОвог месеца1359
mod_vvisit_counterПрошлог месеца4543
mod_vvisit_counterУкупно498060

Online (20 задњих минута): 5
Your IP: 3.80.4.147
,
Сада је: 10-12-2023 12:41

Пријава корисника

Online

Имамо 7 гостију на мрежи

Google:  Google pictures:  Yahoo:  MSN: