Oсновна школа

Митрополит Михаило - СОКОБАЊА

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
www.osmitmih.edu.rs

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ

 

Поштовани родитељи будућих првака,

            Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

            Наведене процедуре имају за циљ да родитељима, односно другим законским заступницима деце поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе.

У складу са тим обавештавамо вас о следећем:

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, од 01.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у Основну школу „Митрополит Михаило“ у Сокобањи (или неку другу основну школу на територији Републике Србије) преко Портала еУправа.

Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школа евидентира заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у школу. На овај начин школа ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години, што ће омогућити бољу организацију образовно васпитног рада. Такође, родитељи будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете.

Уколико родитељ и не искаже заинтересованост на овај начин, не додводи се у питање упис детета у први разред.

Након дефинисања уписа од стране надлежног Министарства, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

          На Порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

          Услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање омогућиће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и упис. Након уписа детета у школу, истог дана, психолог, односно педагог школе вршиће испитивање детета.

За све додатне информације и отклањање евентуалних нејасноћа обратите се секретару школе на телефон 064/8560705 или на мејл школе Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели од 11:00 -13:00.

Руководство школе

 

 

О формативном оцењивању


Завод за вредновање покушава да помогне рад наставника и учитеља у Србији, у подручју оцењивања, текстом о томе шта је то формативно оцењивање, чему служи, шта су његове добре и лоше стране, зашто је добро применити формативно оцењивање, поготову у условима онлајн наставе и ситуацији у којој се наше образовање тренутно налази, као и како формативно оцењивање применити и спровести. Текст је припремила Гордана Чапрић, заменик директора Завода.

Формативно оцењивање

 

Платформа за учење

 

Важно обавештење

Вечерас 22.03.2020. године од 20 часова креће са радом наша интернет платформа за учење на даљину којој можете приступити одабиром истоимене картице из главног менија. На њој се већ налазе наставни садржаји који су пратили протеклу радну недељу.

 

Screenshot 1

 

 

 

Упутство за пријаву на РТС платформу

 

Уколико имате проблема са пријавом на платформу РТС ПЛАНЕТА можете преузети кратко упутство испод текста

Упутство за пријаву на РТС платформу

 

 

 

Подршка издавачких кућа учењу на даљину

 

Издавачке куће Кlett, Нови Логос и Фреска отварају своју платформу са дигиталним уџбеницима за бесплатно коришћење током ванредног стања. Поштоване наставнице и поштовани наставници,

Желимо да вас обавестимо да сви директори основних школа чији наставници (који предају по реформисаном програму за први, други, пети и шести разред основне школе) желе да користе платформу са дигиталним уџбеницима www.eucionica.rs, могу да пошаљу захтев за формирање дигиталних виртуелних одељења на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели . Платформа www.eucionica.rs има уграђен Систем за управљање учењем (ЛМС) који омогућава: наставницима да формирају виртуелно одељење и организују учење на даљину (задавање домаћих задатака, контролних задатака, писмених задатака и сл.); праћење рада ученика (колико је градива у дигиталном уџбенику пређено, колико задатака је урађено и сл.); рад на свим уређајима: десктоп рачунарима, лаптоповима, таблетима и мобилним телефонима; рад на оперативним системима: Windows, Android и iOS; рад на свим интернет претраживачима.

 

Обавештење o програмској шеми

 

 Драги родитељи и ученици, путем сајта и наше фејсбук странице ћемо вас обавештавати о школском програму на РТС-3.

Ово је линк за сутрашњу шему:

 https://www.rts.rs/page/tv/sr/broadcast/255/rts-3.html?month=3&year=2020&day=17&fbclid=IwAR0X15LY-IA3W6yC9CvRzzVLTmPVOVewmIPq3nf5U9ABvptHZ6as4p_irNI

На овом линку можете пратити наставу од првог до осмог разреда за предстојећу недељу:

https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

 

 

Обавештење о начину спровођења наставе на даљину која почиње 17.03.2020. године у условима тренутне епидемиолошке ситуације

 

 

   Поштоване колеге,

   Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је школама смернице за планирање и реализацију образовно-васпитног рада, путем учења на даљину у периоду када нема непосредне наставе.

   Едукативни садржаји за учење емитоваће се на РТС-у (Канал 3), за ученике основних школа. Часови почињу у 8.00. Распоред за часове који ће се емитовати на Каналу РТС 3 по разредима биће доступан дан раније на сајту Министарства www.rasporednastave.gov.rs

  

   На Педагошком колегијуму одржаном 16.03.2020. године у проширеном саставу, донете су следеће одлуке:

1. На сајту школе биће постаљен банер (РТС,Канал 3) са линком ка сајту www.rasporednastave.gov.rs

2. Одељењске старешине у обавези су да остваре комуникацију са родитељима/старатељима свих ученика у одељењу и пруже им додатне информације и упутства у вези са емитованим садржајима и додатним материјалима за учење.

ЗА УЧИТЕЉЕ

3. Учитељи самостално осмишљавају наставне материјале, задатке и начине праћења постигнућа ученика. Имају могућности да то реализују на различите начине ( друштвене мреже, мејл, смс, видео -снимак, линк неког садржаја, дигитални уџбеници, квизови...) Акценат треба ставити на српски језик, математику и СОН/ПИД.

На основу распореда часова, а у складу са својим планом и програмом одељењске старешине ће обавештавати ученике о начинима учења и праћења наставе.

3. ЗА НАСТАВНИКЕ

Све одељењске старешине старијих разреда добиће мејл адресу свог одељења, преко које ће комуницирати са колегама, који ће им слати наставне материјале. На основу распореда часова , а у договору са предметним наставницима одељењске старешине ће обавештавати ученике о начинима и времену учења , и прослеђиваће им материјале.

4. У оквиру платформеWEEBLY, која ће бити повезана са сајтом школе (на сајту школе биће постављен линк који ће вас директно одвести на платформу) постављају се садржаји као додатна подршка часовима који ће се емитовати на Каналу 3 РТС-а.

5. Сви учитељи моћи ће да постављају наставне садржаје по разредима (I, II, III и IV). Предметни наставници (V-VIII) постављаће садржаје у складу са својим планом и програмом.

6. Свим наставницима биће на располагању 2 учионице из који ће моћи да се уживо емитује настава.

   Предлог Министарства је да се приликом креирања наставних садржаја води рачуна да не дође до преоптерећености ученика градивом.

   Наведене информације подложне су промени, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Педагошки колегијум

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>

Page 2 of 6
Банер

ИКС ОКС


Бројач посета сајту

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас130
mod_vvisit_counterЈуче219
mod_vvisit_counterОве недеље130
mod_vvisit_counterПрошле недеље1008
mod_vvisit_counterОвог месеца2101
mod_vvisit_counterПрошлог месеца2343
mod_vvisit_counterУкупно518059

Online (20 задњих минута): 5
Your IP: 34.239.170.244
,
Сада је: 17-06-2024 14:53

Пријава корисника

Online

Имамо 10 гостију на мрежи

Google:  Google pictures:  Yahoo:  MSN: