Oсновна школа

Митрополит Михаило - СОКОБАЊА

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
www.osmitmih.edu.rs

О формативном оцењивању


Завод за вредновање покушава да помогне рад наставника и учитеља у Србији, у подручју оцењивања, текстом о томе шта је то формативно оцењивање, чему служи, шта су његове добре и лоше стране, зашто је добро применити формативно оцењивање, поготову у условима онлајн наставе и ситуацији у којој се наше образовање тренутно налази, као и како формативно оцењивање применити и спровести. Текст је припремила Гордана Чапрић, заменик директора Завода.

Формативно оцењивање

 

Платформа за учење

 

Важно обавештење

Вечерас 22.03.2020. године од 20 часова креће са радом наша интернет платформа за учење на даљину којој можете приступити одабиром истоимене картице из главног менија. На њој се већ налазе наставни садржаји који су пратили протеклу радну недељу.

 

Screenshot 1

 

 

 

Упутство за пријаву на РТС платформу

 

Уколико имате проблема са пријавом на платформу РТС ПЛАНЕТА можете преузети кратко упутство испод текста

Упутство за пријаву на РТС платформу

 

 

 

Подршка издавачких кућа учењу на даљину

 

Издавачке куће Кlett, Нови Логос и Фреска отварају своју платформу са дигиталним уџбеницима за бесплатно коришћење током ванредног стања. Поштоване наставнице и поштовани наставници,

Желимо да вас обавестимо да сви директори основних школа чији наставници (који предају по реформисаном програму за први, други, пети и шести разред основне школе) желе да користе платформу са дигиталним уџбеницима www.eucionica.rs, могу да пошаљу захтев за формирање дигиталних виртуелних одељења на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели . Платформа www.eucionica.rs има уграђен Систем за управљање учењем (ЛМС) који омогућава: наставницима да формирају виртуелно одељење и организују учење на даљину (задавање домаћих задатака, контролних задатака, писмених задатака и сл.); праћење рада ученика (колико је градива у дигиталном уџбенику пређено, колико задатака је урађено и сл.); рад на свим уређајима: десктоп рачунарима, лаптоповима, таблетима и мобилним телефонима; рад на оперативним системима: Windows, Android и iOS; рад на свим интернет претраживачима.

 

Обавештење o програмској шеми

 

 Драги родитељи и ученици, путем сајта и наше фејсбук странице ћемо вас обавештавати о школском програму на РТС-3.

Ово је линк за сутрашњу шему:

 https://www.rts.rs/page/tv/sr/broadcast/255/rts-3.html?month=3&year=2020&day=17&fbclid=IwAR0X15LY-IA3W6yC9CvRzzVLTmPVOVewmIPq3nf5U9ABvptHZ6as4p_irNI

На овом линку можете пратити наставу од првог до осмог разреда за предстојећу недељу:

https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

 

 

Обавештење о начину спровођења наставе на даљину која почиње 17.03.2020. године у условима тренутне епидемиолошке ситуације

 

 

   Поштоване колеге,

   Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је школама смернице за планирање и реализацију образовно-васпитног рада, путем учења на даљину у периоду када нема непосредне наставе.

   Едукативни садржаји за учење емитоваће се на РТС-у (Канал 3), за ученике основних школа. Часови почињу у 8.00. Распоред за часове који ће се емитовати на Каналу РТС 3 по разредима биће доступан дан раније на сајту Министарства www.rasporednastave.gov.rs

  

   На Педагошком колегијуму одржаном 16.03.2020. године у проширеном саставу, донете су следеће одлуке:

1. На сајту школе биће постаљен банер (РТС,Канал 3) са линком ка сајту www.rasporednastave.gov.rs

2. Одељењске старешине у обавези су да остваре комуникацију са родитељима/старатељима свих ученика у одељењу и пруже им додатне информације и упутства у вези са емитованим садржајима и додатним материјалима за учење.

ЗА УЧИТЕЉЕ

3. Учитељи самостално осмишљавају наставне материјале, задатке и начине праћења постигнућа ученика. Имају могућности да то реализују на различите начине ( друштвене мреже, мејл, смс, видео -снимак, линк неког садржаја, дигитални уџбеници, квизови...) Акценат треба ставити на српски језик, математику и СОН/ПИД.

На основу распореда часова, а у складу са својим планом и програмом одељењске старешине ће обавештавати ученике о начинима учења и праћења наставе.

3. ЗА НАСТАВНИКЕ

Све одељењске старешине старијих разреда добиће мејл адресу свог одељења, преко које ће комуницирати са колегама, који ће им слати наставне материјале. На основу распореда часова , а у договору са предметним наставницима одељењске старешине ће обавештавати ученике о начинима и времену учења , и прослеђиваће им материјале.

4. У оквиру платформеWEEBLY, која ће бити повезана са сајтом школе (на сајту школе биће постављен линк који ће вас директно одвести на платформу) постављају се садржаји као додатна подршка часовима који ће се емитовати на Каналу 3 РТС-а.

5. Сви учитељи моћи ће да постављају наставне садржаје по разредима (I, II, III и IV). Предметни наставници (V-VIII) постављаће садржаје у складу са својим планом и програмом.

6. Свим наставницима биће на располагању 2 учионице из који ће моћи да се уживо емитује настава.

   Предлог Министарства је да се приликом креирања наставних садржаја води рачуна да не дође до преоптерећености ученика градивом.

   Наведене информације подложне су промени, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Педагошки колегијум

 

 
ПРОГЛАШЕЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА У СРБИЈИ - ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПУ И ШКОЛЕ
 
ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА
ОСНОВНА ШКОЛА 
СРЕДЊА ШКОЛА
 

- директору

Поштована/-и,

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.

У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.

У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.
 
Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

 

С поштовањем,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја 

15.03.2020. године
 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>

Page 2 of 6
Банер

ИКС ОКС


Бројач посета сајту

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас28
mod_vvisit_counterЈуче103
mod_vvisit_counterОве недеље28
mod_vvisit_counterПрошле недеље931
mod_vvisit_counterОвог месеца3199
mod_vvisit_counterПрошлог месеца3396
mod_vvisit_counterУкупно475261

Online (20 задњих минута): 4
Your IP: 3.237.32.15
,
Сада је: 29-05-2023 09:55

Пријава корисника

Online

Имамо 4 гостију на мрежи

Google:  Google pictures:  Yahoo:  MSN: